Nou clúster de servidors d’alt rendiment

Estem acabant de configurar un clúster nou de servidors d’alt rendiment, destinats a la virtualització d’equips per a l’aprofitament màxim dels seus recursos. En aquest clúster virtual tenim més de 180 servidors diferents en Linux i en Windows funcionant de manera simultània, dedicats a moltes de les tasques de l’ASIC (antivirus, servidor de disc de xarxa, servidor de blocs, servidor d’agenda, etc.), mentre mantenim altres serveis, com ara PoliformaT o el suport de bases de dades en equips físics.

La màquines que s’han comprat són quatre equips amb quatre processadors Intel Xeon I7450 2,5 GHz de 6 nuclis cadascun (24 nuclis en total), amb una memòria de 128 GB per equip, i els gestionem amb tecnologia de virtualització de VMware.

Esperem que amb aquestes noves màquines de la família de l’ASIC obtinguem un millor rendiment en el desplegament de serveis nous per a la comunitat, i també que així ens assegurem d’una recuperació ràpida enfront d’avaries puntuals en el maquinari dels servidors.

3 thoughts on “Nou clúster de servidors d’alt rendiment

 1. Los servidores físicos tienen instalado ESX, el producto de virtualización de VMware, que está basado en un Red Hat Linux.

  La gestión de los recursos se realiza con un vCenter y toda la infraestructura corresponde al producto vSphere de VMware.

  Resulta más impresionante ver los recursos globales que se consiguen:

  · 72 procesadores/núcleos
  · 172 GHz de CPU
  · 384 GB de memoria

  ¡Y con alta disponibilidad!

Comments are closed.