Canvis en la Xarxa sense fil

Wi-Fi

En els pròxims dies realitzarem alguns canvis en la xarxa sense fil que podrien ser del seu interés.

Actualment la UPV disposa de 4 xarxes sense fil:
UPV-INFO, UPVNET, UPVNET2G y eduroam.

La Wi-Fi UPVNET va ser la primera que es va desplegar i és una xarxa sense xifrat que exigeix l’establiment d’un túnel VPN (xarxa privada virtual) per a accedir als serveis de la UPV i a Internet. El túnel VPN garanteix la identitat de l’usuari i ofereix la seguretat necessària en la xarxa sense fil.

Per a millorar la seguretat i facilitar als usuaris la connexió a la xarxa Wi-Fi, el 5 de juliol la xarxa sense fil UPVNET desapareixerà durant uns dies i quan reaparega serà una xarxa xifrada semblant a UPVNET2G.

Si vosté es connecta habitualment a UPVNET2G, no es preocupe. No tindrà cap problema.

En canvi, si vosté es connecta a la xarxa Wi-Fi UPVNET (no confondre amb el domini UPVNET d’inici de sessió) i després fa el túnel VPN per a accedir a Internet, li recomanem que canvie la seua configuració Wi-Fi i es connecte des d’avui mateix a UPVNET2G. Si el seu equip no suporta els protocols que requereix aquesta xarxa (WPA/WPA2 Enterprise i PEAP), podrà continuar utilitzant el túnel VPN però sobre la xarxa Wi-Fi UPV-INFO.

L’objectiu final és disposar d’aquestes xarxes Wi-Fi:

UPV-INFO
Xarxa disponible per a accedir als manuals de connexió i per a la connexió d’equips que no suporten els protocols de xifrat que requereixen les altres xarxes.
UPVNET2G
Xarxa segura amb adreçament públic i accés a tots els serveis.
UPVNET
Amb la mateixa seguretat que UPVNET2G.
eduroam
Xarxa segura per donar accés als visitants d’altres entitats adscrites al projecte eduroam.

Les xarxes UPVNET i UPVNET2G seran pràcticament idèntiques. Deixarem UPVNET2G durant uns anys per a mantindre els usuaris que ara la utilitzen, però a llarg termini, tots els membres de la UPV utilitzaran la nova xarxa UPVNET.

Té més informació i totes les instruccions a http://wifi.upv.es.

Disculpe les molèsties que este canvi li puga ocasionar.