Eduroam fa 10 anys

Logo de eduroam

El 30 de Maig va fer 10 anys des que Klaas Wierenga va sembrar la llavor d’eduroam.

Eduroam és una fedreació de universitats i centres d’investigació que permeten confiar entre elles la identificació de l’usuari per donar accés a la xarxa Wi-Fi local de cada organització. Promou la creació d’una xarxa amb el nom eduroam a cadascuna de les entitats, a la que es pot connectar utilitzant els mateixos mecanismes de xifrat i sense necessitat d’obtindre un compte local d’usuari i una contrasenya a la organització visitada. D’aquesta forma, els usuaris de cada entitat, quan visiten altra entitat federada, només han de engegar el seu equip i conectar-se a la xarxa Wi-Fi eduroam amb les seues credencials.

La inciativa va sorgir entre les universitats i centres europeus, però ja es troba extesa arreu del món.

La UPV forma part d’aquesta iniciativa des de Maig de 2006. Posa a disposició dels seus visitants aquesta xarxa i permet als nostres usuaris quan visiten altres entitat associades una connexió senzilla a la seua xarxa Wi-Fi sense necessitat de solicitar un compte en elles.

Només el passat mes de Maig es van connectar més de 850 usuaris de més de 150 institucions a la UPV sense necessitat de demanar un bo de comptes temporals. Alhora, 1300 usuaris de la UPV van connectar-se a altres institucions amb el seu usuari i contrasenya habitual.

Si vosté encara no n’utilitza eduroam quan visita altra entitat, pot configurar-la seguint aquestes instruccions.

Si vosté visita entitats que no pertanyen a eduroam o acull a persones que no la tenen configurada, parle’ls d’eduroam per tal de promoure que les seues entitats puguen unir-se al projecte. Com més entitats sigam, més fàcil serà la nostra mobilitat.

Lectures relacionades