Nova edició de cursos MOOC en UPV[X]

bottiUPVX2

A partir del pròxim 18 de febrer s’obri una nova edició de cursos MOOC (massius, oberts, gratuïts i en línia) de la UPV en la plataforma UPV[X]. La inscripció als cursos ja està oberta a través la pàgina www.upvx.es.

 

Entre les novetats d’aquesta edició, destaca l’engegada del primer MOOC sobre comunicacions òptiques oferit en la xarxa. Aquest curs serà impartit pel director de l’Institut Universitari de Telecomunicació i Aplicacions Multimèdia (iTEAM) de la UPV i Premi Jaume I de Noves Tecnologies, José Capmany, juntament amb la també investigadora de l’iTEAM Beatriz Ortega. S’incorpora igualment com a novetat  un nou curs d’anivellació sobre integrals.

En total, la UPV oferirà 17 MOOC, que abasten des de l’ús de tecnologies educatives, bases matemàtiques, Excel 2010, fonaments de mecànica per a estudiar enginyeria, introducció a la química o dret civil foral valencià, fins a programació per a Android, tècniques per a cercar en Internet, l’ús de dispositius mòbils per a la gestió del territori o els reptes de l’agricultura i l’alimentació en el segle XXI.

L’oferta es completa amb cursos sobre valoració de futbolistes, gestió participativa i com es poden implantar grups de millora de processos, com també dos cursos específics –que començaran el 4 de març– per a preparar els exàmens dels nivells C1 i C2 de valencià.

Participació i perfil de l’estudiant

Durant l’any passat, es van inscriure en els cursos MOOC de la UPV un total de 87.720 alumnes, dels quals van obtenir la credencial 13.059, una de les taxes de finalització de cursos MOOC més altes de tot el món.

Els cursos que més èxit van tenir van ser: Android: programació d’aplicacions (29.543 inscripcions i 4.461 credencials), Excel 2010 (10.360 inscripcions i 1.549 credencials) i Cercar en Internet, que s’ha impartit quatre vegades i que, en total, ha tingut 11.387 inscripcions i 1.543 credencials.

El perfil de l’estudiant dels MOOC de la UPV és el d’un home espanyol, entre 20 i 40 anys, amb un nivell acadèmic universitari. Per procedència dels estudiants, després d’Espanya, Colòmbia, Mèxic i Perú van ser els països on més interès van despertar aquests cursos de la Universitat Politècnica de València.

Sobre l’índex de satisfacció dels estudiants, el 95% diu que els agrada el sistema i un 75% afirma haver après. La valoració general sobre compliment d’expectatives assoleix una nota de 8,4 sobre 10.