RedIRIS-NOVA arriba a la Comunitat Valenciana

RedIRIS-NOVA és la Xarxa Avançada de Comunicacions per a la Investigació Espanyola, que es va a construir entre els anys 2009 i 2013, per a oferir els nous serveis telemàtics que requereix la comunitat científica espanyola, connectant les institucions científiques a través de les xarxes autonòmiques, que també es desenvoluparan amb aquest projecte.

Aquesta xarxa, que conta amb una inversió total de 138 milions d’euros, està impulsada pel ministeri de Ciència i Innovació, cofinançada pel Programa Operatiu Societat del Coneixement FEDER 2007-2013 (POEC) de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI) del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i l’executarà RED.ES, entitat pública adscrita a la SETSI i encarregada de la gestió operativa de RedIRIS.

Amb motiu de la instal·lació dels equips necessaris per a la seua implementació a la Comunitat Valenciana, la nit del 11 al 12 de juliol, entre les 22 i les 7h, REDIRIS canviarà part dels seus equips del node de Burjassot i es produirà un cort de xarxa que ens deixarà aïllats d’Internet. Més informació sobre REDIRIS-NOVA