Utilitzar Google™ UPV pot ser una mica quotidià, pel que aprendre a utilitzar el cercador efectivament pot disparar la teua productivitat a l’instant.
Anem a ressaltar-vos alguns consells per a “buscar una aguja en un pajar” …
1. Excloure termes d’una recerca.
Si vols excloure una paraula d’un grup de resultats s’utilitza el signe menys (-) abans de la paraula cercada, tal com es mostra en el següent exemple:
2. Incloure Paraules habituals..
La recerca per defecte omet paraules comunes, com preposicions, adverbis, i nexes entre frases, així com nombres. Açò succeeix per a millorar la qualitat i rapidesa de la recerca.
Però si “per desig exprés” requerim incloure una d’aquestes partícules en la recerca pot incloure’s precedint amb un signe més (+). Per exemple, si desitgem cercar la tercera edició de l’assignatura dibuix tècnic usaríem l’expressió:
3. Realitzar Recerques per frase.
En ocasions es necessita localitzar resultats amb el format exacte introduït, cas de noms propis, frases, … Per a aquest procés existeixen diverses formes d’actuar :
Es pot escriure la cadena entre-comillada, fixant la recerca a aqueixa cadena exacta. Per exemple:
Utilitzant connectors entre les paraules, com : guions, barres, punts, entre cadascuna de les paraules de consulta.
4. Afegir resultats mitjançant l’ús de OR.
Usant l’operador OR entre les partícules de la consulta permet afegir resultats a la recerca ampliant la probabilitat d’encert. Per exemple:
5. Obtenir resultats dins d’un rang.
Per a cercar en un rang de valors numèrics es pot afegir l’operador de rang (..) entre les xifres, permetent la localització de l’interval de valors introduïts. Per exemple una relació d’enginyeria química entre els períodes de 2006 a 2008 :
6. Cercar únicament dins del títol.
El cercador permet utilitzar operadors avançats per a restringir la recerca a una part del document.
En aquest cas es desitja limitar els resultats que continguen els termes cercats en el títol de la pàgina, per a això s’utilitza l’operador “allintitle:”
Per exemple:
7. Cercar dins d’una url.
Restringint els resultats podem cercar una cadena dins de la url del document. L’operador a utilitzar per a aquest filtrat és “allinurl:”
Veure l’exemple:
8. Cercar segons el tipus de fitxer especificat.
Encara es pot afinar més en la restricció de resultats afinant pel tipus d’arxiu desitjat si utilitzem l’operador “filetype:”.
Per exemple:
9. Filtrar entre els resultats.
En la part inferior dels resultats de la recerca trobem una caixa de recerca amb l’opció de cercar en els resultats.
10. Pàgina de recerca avançada.
No és necessari memoritzar alguna d’aquestes propietats tan avançades, simplement recordar que es pot compondre la cadena a cercar des de la pàgina de recerca avançada.
Veure que al realitzar la recerca introduïda en la imatge equival a la recerca de la cadena:
Aquesta entrada està basada en l’article: