Tanquem 2010, Feliç 2011!

Feliç 2011En aquestes dates de cap d’any, aprofitem per desitjar-vos el millor per al proper 2011.

Per a nosaltres este ha estat un any intens. Vàrem escomençar l’any ampliant l’ús dels serveis de publicació de vídeos Politube i creació de blogs PoliBlogs per als alumnes UPV.

També vàrem aprofitar l’inici d’any per substituir el nostre antivirus corporatiu, utilitzable tant en els equips de la UPV com en els equips propis  del nostre personal així com també dels alumnes. A hores d’ara tenim més de 15.000 equips protegits amb l’Antivirus UPV.

Al febrer, vàrem implantar el cercador corporatiu PoliLUPA, utilitzant la tecnologia de Google Search, la qual cosa ens ha facilitat localitzar la informació de les webs de la UPV.

Aquest any hem dedicat molts esforços a millorar la seguretat informàtica de la UPV. Estem signant digitalment els correus de l’ASIC, del CFP i de diverses unitats, hem renovat el proveïdor de certificats digitals, disponibles per a qualsevol servidor de la UPV, i hem reconfigurat la xarxa sense fils de la UPV per suportar els mecanismes d’autenticació més segurs disponibles.

Al març es va celebrar a la UPV el congrés europeu de SAKAI, el projecte Open Source que és la base de PoliformaT, amb més de 150 assistents de tota Europa i la presència del director executiu de la Sakai Foundation, qui va remarcar la important aportació de la nostra Universitat al projecte. També al novembre realitzàrem la I jornada PoliformaT de la UPV, amb gran assistència i participació, on vam recollir els comentaris i suggeriments que ens ajuden a dirigir els nostres esforços de forma alineada amb les necessitats.

Aquest any també hem ampliat el catàleg de productes informàtics disponibles, amb productes com Acrobat, MSDNAA, Orcad, etcètera, i hem realitzat diverses ampliacions del maquinari de servidors.

Fa poc hem presentat el nou servei Polireunió, que esperem siga de molta utilitat, especialment perquè permet celebrar reunions online i estalviar viatges i desplaçaments.

Aquest any a més, hem  facilitat, molt abans, l’automatrícula als nostres alumnes: el 18 de setembre arribàrem a les 31000 matrícules, facilitant d’aquesta manera la planificació de l’actual curs acadèmic.

Una vegada més, hem superat el nostre índex d’atenció des del CAU, i durant el 2010 hem tramitat més de 30.000 incidències, suggeriments i peticions diverses. A més, dins del programa Docència en Xarxa, hem fet més de 2000 objectes i mòduls d’aprenentatge, i aquest mes hem celebrat l’enregistrament del nostre Polimedia número 5000.

I no vull tancar aquest post sense recordar la nostra iniciativa d’estalvi d’energia informàtica, que iniciàrem en 2010 i volem empènyer fortament en 2011, amb les seues conseqüències mediambientals i econòmiques.

Com veieu, un any molt intens. Els nostres millors desitjos per a tots en tots els àmbits per al proper 2011.